ebbagranholmstrom.blogg.se - mina naturliga må-bra-knep

mina naturliga må-bra-knep

Jag försöker att fördjupa mig i naturliga sätt som får kroppen att skrika av glädje. Det kan vara saker som både sker utifrån och in men även saker vi äter eller dricker kan göra så kroppen mår riktigt bra och som syns inifrån och sedan ut.
 
VÅRDA KROPPEN UTIFRÅN
 
OLJA ISTÄLLET FÖR HUDVÅRD
Det finns så otroligt mycket olika produkter ute på marknaden idag men faktum är att jag har märkt att de produkterna som verkligen rekomenderas snarare gör det värre för min kropp än bättre. Jag har därför ersatt läppcerat och ansiktskräm med Jojobaolja, kroppslotion med kokosolja, hårolja med arganolja och gör egen kroppsskrubb av t.ex. olivolja och socker. Googla fram oljorna och dess egenskaper för att hitta de oljor just du behöver. Ofta är det väldigt dryga och prisvärda. Både bättre för kroppen, plånboken och miljön.
 
 LUFTA KROPPEN SÅ OFTA DET GÅR
Har jag en ledig dag och vill ha en spa-dag t.ex. så kanske jag kör ett bad (tips att droppa i lite olja i badvattnet så blir du riktigt mjuk). När jag sedan kliver upp ur badet kör jag olja på hela kroppen och sedan slänger jag på mig ett luftigt nattlinne. Kroppen går instängd hela dagarna i kläder och snudd på ångkokas under täcket på natten. Därför kan jag tycka det är skönt att lufta kroppen ibland. Låta allt bara hänga fritt helt enkelt!
 
TRÄNA PÅ ETT SÄTT DU MÅR BRA AV
Jag mår bra av träning - då menar jag min sorts träning. En träningsform är helt inviduell och därför tänker jag inte tipsa hur du "ska" träna. Snarare att hitta den form av träning du mår bäst av. Är det en promenad, yoga, meditation, en snabb löprunda, ett danspass eller ett gympass är helt upp till var och en. Är träning att bara försöka landa i vardagen, lyssna på lugnet och finna en ro i kroppen är det också riktigt bra! Sätt dig i soffan då och verkligen njut. Försök att landa bara. 
 
HÅRINPACKNING
Jag kommer inte rekomendera någon produkt här utan jag kör hårinpackning lite då och då, antingen med ricinolja (ca 1 ggr/veckan varannan vecka) och annars med kokosolja. Riktigt skönt för hårbottnen, speciellt om du kanske har på en bra film och låter inpackningen verka ordentligt och sen sista minutrarna av filmen verkligen masserar hårbottnen med fingrarna. Gör susen för hårbottnen och blodcirkulationen. Tips tips! 
 
 
VÅRDA KROPPEN INIFRÅN 
 
DRICK TE
Jag som mår som ett as av koffein kan inte dricka alla te-sorter, men det finns riktigt många bra örtteer som är koffeinfria. Riktigt skönt för kroppen att bara suga sig åt av något varmt och gosigt. 
 
CITRONVATTEN
Riktigt bra för njurarna! Jag hade förut problem med njurarna och fick då tips att innan jag äter eller dricker någonting annat på morgonen så ska jag dricka varmt vatten med pressad citron i (ej saft). Detta avskyr ev. bakterier som kan finnas i de områdena i kroppen. Dessutom preppar du kroppen med C-vitamin och bra med vätska. Men kom ihåg att käka något mer än bara citronvatten ;)
 
VÅGA UNNA DIG
Nu har jag skrivit här om massa naturliga hittan och dittan som vissa älskar och vissa mest känner 'ugh' till... Därför vill jag avsluta med att säga att det även är viktigt att unna sig. Jag kan sitta och smörja in mitt yttre och visa den sidan på bloggen men jag glömmer inte att även stilla mina cravings ibland, har ett himla sug för ostbågar just nu och unnar mig därför det.
 
Sålänge ditt inre mår bra, kommer det visa sig utåt. Så drick mycket vatten, unna dig snacks, träna på ditt sätt som gynnar dig och din kropp, lyssna på musik och bara njut och älska dig och din kropp. 
 
 
 
Alice Lindström
2018-02-23 - 17:01:03
URL: http://alicelindstrom.se/

Bra tips!

Svar: Tusen tack! :)
Ebba Granholm Ström

Alice
2018-02-23 - 18:29:45
URL: http://lallizzlife.blogg.se

Fantastiskt inlägg med många bra tips, och det där med att unna sig är ju såååå viktigt, tror det är lätt att glömma! <3 Kram.

Svar: Tusen tack! Och ja håller med, unna sig är sååå viktigt oavsett vad det är, att unna sig tiden för en bra film eller bara något grymt gott att äta! Kram
Ebba Granholm Ström

Linnéa
2018-02-25 - 00:49:28
URL: http://linnearu.se/

bra och kul inlägg att läsa! :)

Svar: Glad att höra! Tack :)
Ebba Granholm Ström

Ellen Gräntz
2018-02-25 - 20:19:43
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Så bra lista! Jag älskar att använda "naturliga" produkter i min hudvård. Jojobaoljan används flitigt hos mig.

Svar: Tack! Åh men visst är det underbart! Jojobaoljan är ju en dröööm.
Ebba Granholm Ström

Kom ihåg mig?