ebbagranholmstrom.blogg.se - vad vill jag 2018?

vad vill jag 2018?

DRICKA MER VATTEN.
Att jag måste ha detta som nyårslöfte för att komma ihåg är ju en aning intressant i sig. Men faktum är att jag är helt och hållet värdelös på att dricka vatten.. bubbelvatten eller smaksatt spelar ingen roll det är lika tråkigt för det. Den absoluta favoriten är dock is-vatten, det dricker jag på jobbet så ofta jag kommer ihåg det och då är det verkligen ett helt glas med is och sedan vatten i det för att få det riktigt kallt. 
 
 
VÄLJA MER VEGETARISKT.
Jag är inte kräsen när det kommer till mat skulle jag påstå men konstistenser är oerhört avgörande för mig. Så att komma och rekomendera någon form av bönburgare/falafel/grönsaksbiff är inte det första alternativet du ska göra. Jag har testat Max Greenburgare och den är himmelsk! Helt klart en konsistens i min smak, men jag gillar även konsistensen av soyaprotein så som t.ex. Oumph!. Nej jag vill utforska det vegetariska området mer. Men absolut inte dessa äckliga sunkiga mjöliga falafelna... fy fasen rent ut sagt haha.
 
 
SÄLJA/SKÄNKA MER SAKER.
Den dag jag planerar att ta mitt pick och pack och flytta hemifrån så kan jag inte bära med mig den aldeles för stora klädsamling som jag äger nu. Jag har som mål att börja sälja en massor av kläder och saker på tradera, och det som inte blir sålt ska skänkas. Goda gärningar är A och O i vårt samhälle.
 
 
BÖRJA GYMMA.
Jag tränar som en tok men har aldrig satt min fot på ett gym på riktigt. Har testat på någon gång men jag behöver verkligen regelbunden tid på ett gym för att jag ska bli mer stabil i mina styrkeövningar och i min kropp. Så i år ska det införskaffas gymkort, det behöver den rastlösa Ebba kan jag lova, fyra gånger i veckan med träning räcker visst inte haha. 
 
 
GÅ UPP TIDIGARE.
Vill ha slut på sovmornar. Okej inte när jag jobbat till klockan 1 på natten för den dygnstytmen kommer inte hålla i längden. Men ibland kan jag ha två lediga dagar på rad och ska jag då sova till kl 11 som jag gjort de senaste dagarna? Nej. För jag får samma längtan efter att ha gått upp tidigt som alla duktiga mammor, gymmare, livsnjutare (don't get me wrong jag är livsnjutare) mfl. Jag tror att dagen blir mer dag och jag älskade hur mycket jag hann med när jag gick i skolan och du satt i skolbänken från klockan 8 på morgonen. Nej mer tidiga mornar ska det bli minsann. 
 
 
Sanna
2018-01-06 - 20:57:56
URL: http://sannasrum.se

Åh, jag känner precis som du när det kommer till falafel etc, framför allt om det är torrt - uschanemig! Men jag har en heeeeel uppsjö av tips faktiskt, köper aldrig kött längre, men däremot kyckling och fisk. Det lättaste är tacosen - byt ut köttfärs/kyckling mot vegofärs. Med all krydda blir det minimal skillnad, och det tar inte lång tid förrän kött känns helt oresonligt att ha i tacos, haha. Sedan - gör egna biffar istället för att köpa biffar i frysdisken. Det blir så gott! Testa tex dessa morotsbiffar, jag äääälskar dem! https://www.ica.se/recept/sesam-och-morotsbiffar-med-hummus-och-fetaost-719688/ Kikärtsbiffar är också himla gott, det blir lite samma konsistens som tjockpannkaka. Men om en ska försöka sig på det som finns i kyldisken i alla fall så kan jag (som också som sagt har problem med konsistenser) rekommendera Ekko Gourmets produkter. Dera rödbetsbiffar och Lemon Masalaburgare (om en gillar indiska smaker) är himla goda. Men - att äta de här sakerna lär ruinera dig till slut, fasiken vad dyrt det är! Då är det mycket billigare att laga själv. Och sist men inte minst; en behöver inte ett "köttsubstitut" - jag tycker det räcker bra att ersätta med ärtor, bönor eller något annat för att få i sig proteinet ändå. Eller bara köra halloumi, det kan jag leva på, haha! Kram till dig!

Svar: Men alltså du ÄR ju en ängel! Tusen tack för alla tips! Du anar inte hur mycket det hjälper mig då jag verkligen vill förbättra mina gröna matvanor, sen är jag som dig och kan verkligen leva på halloumi, så. himla. gott. De biffarna du länkade såg riktigt goda ut också, och så länge det finns någon form av tuggmotstånd och ingen känsla som om jag käkar mjöl och vatten så går det nog hem, kanske blandar i lite halloumibitar också haha! Kram!
Ebba Granholm Ström

Sanna
2018-01-07 - 20:33:03
URL: http://sannasrum.se

Åh, men vad glad jag blir att du tyckte om tipsen! Min man Roberto har gjort morotsbiffar med halloumi också (han gör helst på fri hand medan jag gillar att följa recept, haha). Så om en vill kan en ju ha lite ost i, antingen halloumi eller mozzarella (det har vi också provat). Det är supergott. Sedan om du gillar halloumi, kolla på halloumi stroganoff, det är också sjukt gott och tacksamt att göra matlådor på! :) Jag brukar också göra chilli sin carne (alltså en chilli utan kött). Alla bönor gör att det funkar precis lika bra utan. Jag brukar ha vitkålssallad till, så blir det lite nyttigare också :)

Svar: Åh det lät fantastiskt gott! Jag är också en sådan som gärna följer recept, speciellt om det är något jag inte kan laga, sen kan jag börja experimentera med nya saker som kan smaka gott. Halloumi-stroganoff ska jag verkligen testa, det lär gå hem hos familjen också då alla älskar halloumi! Tusen tack för tips!
Ebba Granholm Ström

Kom ihåg mig?