ebbagranholmstrom.blogg.se - JULKALENDER 2017 - 6 December - Musikspelare på bloggen

JULKALENDER 2017 - 6 December - Musikspelare på bloggen

 
❅ 6 DECEMBER ❅
 
Ännu ett litet tips om du kan lägga in lite juliga detaljer på bloggen! Idag så ska jag visa hur du lägger till en liten remsa med en musikspelare på toppen eller botten av bloggen. Denna musikspelare kan du välja att automatiskt börja spela musik när någon kommer in på bloggen, samt såklart välja utseende och vilka låtar som ska finnas i osv. 
 

 
1. Gå in på sidan SCMPlayer.co
 
2. Då får du upp en sida där du börjar med att välja utseende på din musikspelare, klicka på pricken till höger om den spellista du fastnar för mest. Därefter klickar du på knappen "Next"
 
 
3. Här ska du nu leta upp musik, mitt tips är att söka på låtarna på Youtube och kopiera adressen till det klippet med musik du vill ha. Skriv in länken under Song URL och titeln på låten på Song Title. Lägg in så många låtar du vill. Därefter klickar du på knappen "Next".
 
 
4. När du valt alla låtar så finns det lite extra inställningar du kan göra. Testa dig fram vilka du vill ha! Klicka därefter på "Done".
Har försökt förklara vad alla knappar betyder här i bilden.
 
5. Nu har du en färdig kod för din musikspelare! Placera den under < body > i din kodmall och spara därefter! 
 
 
Hoppas detta tips var lite roligt och annorlunda! Kan ge en riktigt rolig överraskning för dina läsare! Men se till bara att inte ha för hög musik så folk blir rädda. ;) 
Kom ihåg mig?