ebbagranholmstrom.blogg.se - JULKALENDER 2017 - 3 December - En jullista

JULKALENDER 2017 - 3 December - En jullista

 
❅ 3 DECEMBER ❅
 
 Idag fick det äran att bli en jullista, denna har jag hittat på denna bloggen, tänkte att det kunde vara kul. Ni känner mig kanske nu men tycker det passar att lära känna den "juliga" Ebba också.. ;) 
 

Den bästa julkalendern

Oj oj oj... den här är oerhört svår... men jag tyckte verkligen om Lassemajas detektivbyrå (2006). Andraplats blir Tjuvarnas jul (2011).

 

Hiss & Diss med julen

Det vidrigaste med julen är de barn och unga som tvingas sitta hemma med sina föräldrar - som dricker. Julen är för mig inte en tradition där alkohol i stor mängd är inblandad. Det här är omtankens och barnens högtid som ska hållas för godis, trevliga stunder, trevlig musik och god mat. Att vissa barn firar jul med alkoholpåverkade släktingar eller föräldrar, inte får lika många julklappar som sina vänner och kommer tillbaka till skolan och år efter år får frågan om "vad har alla har fått i julklapp?". Nej usch vad julen kan vara vidrig...

Däremot hissar jag den enorma tiden man lägger ner på sina nära och kära, tiden man lägger ner på varje person var för sig. Det är inte det materiella som spelar roll alltid utan tiden du lägger ner på de du älskar mest. Det är värt mer än någonting för mig.

 

Dekorationer i min julgran

Vi är trogna traditionshållare i min familj, här blir det alltid likadana pynt år efter år. Inga roliga färger utan de traditionella färgerna på pynt i en äkta gran (oftast). 

 

Det viktigaste på julen

Om inte det framgick i fråga två så anser jag tiden man får tillbringa med familj, släkt och vänner. Att se glimten i barns ögon när de ser Kalle Anka, hur julmaten smakar lika gott år efter år eller hur många liter julmust man häver i sig är också saker som får mig att längta till jul varje år. Jag anser att det viktigaste på jul är de små viktiga stunderna med familjen och alla nära. 

 

Så dekorerar jag pepparkakshuset.

Vi dekorerar alltid var sin sida oftast jag och min syster, ställer det på en bricka och dekorerar runt. Har inga konstiga godisar på utan kör på smarties, krystyr och florsocker uppepå som "snö". 

 

Bästa jullåten

Det fick ni reda på i gårdagens lucka, men favoritlåten är nog driving home for christmas

 

Favorit julbaket

Basic bitch men pepparkakor och lussekatter...Enklaste möjliga recept på google och tar det gånger typ 8 så man har lussekatter till april haha...

 

Det bästa julpyntet i mitt hem

Jag tycker alla julpynt gör en helhet, det ska finnas både tomtar, pepparkaksgubbar, lucior, tärnor och snögubbar för att göra mitt julpyntade hem komplett. Men jag står nog vid att alla julstjärnor och ljusstakar i fönstren gör huset mest julvänligt, när man går promenader och ser stjärnor och ljus lysa i folks hem, det är nog svårt att ge mig mer julkänsla då.

 

Är jul en religiös högtid för mig?

Julen för mig kan flika in med både religiösa och icke religiösa saker, men mitt fokus ligger mest på mina nära och kära som betyder så otroligt mycket för mig. 

 

En julafton jag minns

Det var nog när jag fick mitt kära Barbie Rapunzel datorspel som jag så länge önskat mig och kunde sätta mig och spela det. Kommer så ihåg det, spelade det i flera år. Fortfarande lika tacksam. 

 

Julaftons outfit

Det är också en liten tradition vi har att vi brukar få kläderna för julafton i vår julstrumpa. Så kläderna varierar varje år och blir en överraskning. Hoppas det blir likadant i år.. annars går jag väl naken haha.. 

 

Ett måste på julbordet

Prinskorv och julmust, sen är jag nöjd haha...

 Christmas inspiration - Pinterest
Kom ihåg mig?