ebbagranholmstrom.blogg.se - JULKALENDER 2017 - 15 December - Minska stressen inför jul

JULKALENDER 2017 - 15 December - Minska stressen inför jul

 
❅ 15 DECEMBER ❅
 
Jag vet att många ser jul som en fantastisk högtid men andra ser den mer som stress-desluxe. Jag har försökt samla mina bästa tips för att lugna ner julen.
 
1. HANDLA I TID. Är du ute i november nästa år är det okej, är du ute i sista sekund... nja det är väl okej men det är inte bra för kroppen. Om du ska köpa julgåvor - planera planera planera och se till att julrimmen, inslagningen och dekorationerna är färdiga i god tid. Jag har låtit paket ligga i flera veckor och ibland någon månad innan jul. Ska du baka en julklapp, ta en dag du har god tid på dig för att minimera stress och för att resultatet ska bli så bra som möjligt. 
 
2. SUMMAN ELLER MÄNGD SPELAR NOLL ROLL. Det här är för mig oerhört viktigt. Har sett massor av videos på Facebook de senaste dagarna där föräldrar filmat barn som är otacksamma över mängden eller storleken på sina julklappar. Det är för mig helt och håller oacceptabelt och extremt otacksamt. Ha i baktanken att det aldrig spelar någon roll över vad du köper, är det en liten julblomma eller en rabatt, det är en gåva från dig och som du tagit dig tiden att köpa. Visar personen du ger gåvan till otacksamhet pga storleken på paketet eller mängd paket har det absolut ingenting med ditt köp att göra. Jag anser detta pga att enligt mig är materiella ting inte huvudfokuset med jul för fem ynka öre.
 
3. NJUT I DEN MÅN DE GÅR Har du stress inför julbak, julhandling eller tillagning av julmat etc. Försök stanna upp och njuta av något litet. Doften av glögg, ev. snö som faller utanför fönstret eller julmusiken som spelas i bakgrunden. Ta djupa andetag, det är ofta bara en liten fjäder som med press förvandlas till en hel höna. Det du lägger ner kärlek i är det som betyder allra mest. T.ex. blir det en bränd pepparkaksplåt - ja då har du mat till alla fåglarna, det är riktigt bra det med! :)
 
 
Jag försöker finna lite ljus i detta mörka Sverige, hoppas dessa tips kunde hjälpa till!
 
Kom ihåg mig?